![]() |
Գիտնականները տեխնոլոգիա են մշակել, որը բարձրացնում է օրգանիզմի կողմից կակաոյում առկա ֆլավանոլները կլանելու կարողությունը:
Այդ մոլեկուլները բարելավում են մաշկի թթվածնային հագեցումը, ինչը անհրաժեշտ է ծերացման արագությունը նվազեցնելու համար: Lycotec ընկերության աշխատակիցները շոկոլադի բաղադրությունը բարելավել են՝ դրանում ներադելով Coco-Lycosome անվանումը ստացած բաղադրիչը: Այն ֆլավանոլները ուժը 20 անգամ ավելացնում է:
Այսպես, նոր շոկոլադի փոքրիկ կտորը երիտասարդացման վրա ազդեցության տեսակետից համապատասխանում է բարձրորակ շոկոլադի երկու սալիկ օգտագործելուն: Ընկերության հիմնադիր Իվան Պետյաևի խոսքով, նոր տեխնոլոգիայով ստացված շոկոլադը հիանալիհամային և այլ որակական ցուցանիշներ ունի, իսկ Coco-Lycosome բաղադրիչի անվտանգությունը պաշտոնապես ապացուցված է:
Նշանակում է, նոր «սուպեր երիտասարդացնող» շոկոլադը պատրաստ է շուկա դուրս գալուն:
Սակայն բրիտանացի դիետոլոգ Քերրի Ռաքստոնը մտավախություններ ունի նորույթի օգտակարության չափի վերաբերյալ:
«Ֆլավանոլները սովորաբար շատ վատ են յուրացվում, այդ պատճառով չնայած որ մտահաղացումը շատ հետաքրքրական է, սակայն ես նորույթի էֆեկտիվության հստակ հավաստումներ են ցանկանում տեսնել», - նշել է դիետոլոգը:
Комментариев нет:
Отправить комментарий
AMCOMP